Hop til hovedindhold

API dataudtræk

MasterQMS har en API til udtræk af data, det kan være belejligt, når I benytter f.eks. Powerbi til rapportering. Løsningen kalder vi data-stream og er JSON baseret, som er en anerkendt API data standard, så du let kan hente data over i dine analyseværktøjer.
Det kan f.eks. være Microsoft PowerBI eller Excel.

Opret bruger

For at kunne bruge vores API, skal I oprette en bruger, gruppe som brugeren er tilknyttet, skal kun have se adgang, så I kan med fordel oprette en gruppe, hvor der kun er se adgang.

info

Det er din systemansvarlig, som har rettigheder til at oprette nye brugere. Firma->Brugere

Når brugeren er oprettet, skal I skrive til Support og oplyse brugernavnet, så giver vi brugeren tillades til API'en.

Forbindelsesoplysninger

For at forbinde skal du bruge web forbindelse webforbindelse
Adresse: https://app.masterqms.com/api/data-stream/v1

tip

Vil du teste forbindelse, kan du også kopiere adressen ind i din browser, du vil bliver spurgt om loginoplysninger, hvorefter du vil få vist dataudtrykket (JSON).

Inden du indtaster dine loginoplysninger, skal du vælge, at det er typen: Grundlæggende som vist på billedet nedenfor.
webforbindelse
Brugernavn & adgangskode: Disse oplysninger blev fremsendt til den systemansvarlig som oprettede brugeren.
Valg af niveau: Skal være svarende til adressen.

Hent skabelon - Den lette Løsningen

Er du ikke på hjemmebane i PowerQuery og DAX, så har vi lavet en skabelon til dig.
Hent PowerBI skabelon
Hent Excel skabelon

Excel login

For at indtaste dine loginoplysninger, fungerer det på samme måde som beskrevet ovenfor, men du finder boksen til at indskrive loginoplysninger et andet sted.

1) tryk på Data fanen, og derefter Forespørgsler og forbindelser, hvorefter der kommer er oversigt over forspørgsler frem. webforbindelse 1

1) Tryk på opdaterings ikonet ud for, allncr og allform-data, herefter skal du følge punktet under Forbindelsesoplysninger. webforbindelse 2